Úprava ryb

Receptů na úpravu ryb je v současné době snadno dostupných dostatečné množství. Proto doporučuji naučit se jich několik, které se Vám osvědčí. Takže pouze ve zkratce pár rad. Čerstvá ryba vydrží v ledničce 24 hodin při 6°C, 48 hodin při 2°C, na mražení raději zapomeňte. Rybu před tepelnou úpravou důkladně osolte, zakápněte citronem a dopřejte jí alespoň několik hodin odpočinku. Nakořeněné ryby doporučuji lehce promnou s olivovým olejem, díky kterému se  koření lépe absorbuje do masa.
Ryby tepelně upravené pečením, uzením, vařením, smažením, dělejte pomaleji než ostatní masa. Rybí maso totiž obsahuje mnohem více vody, která se musí ,,odpařit", jinak dojde ke klasickému ,,uvaření" na všechny způsoby, i včetně uzení, kdy Vám ryby mohou rychlou úpravou popadat. Při grilování musí být gril rozpálen již s dostatečnou vrstvou uhlí nebo dřeva. Mřížka i ryba se potřou olejem a ryba se několikrát otočí.

Sladkovodní ryby praví, zpevníme Vám Vaše zdraví.


  Rybárna hradčany u Tišnova